Încălzitoare infraroșii

Încălzitor cu infraroşu Kumtel EX-23
15132
750 MDL
Încălzitor cu infraroşu Kumtel EXP-18
15133
999 MDL
Încălzitor cu infraroşu Kumtel MH-1800
15134
1.180 MDL
Încălzitor cu infraroşu Resanta IKO-1000
15138
2.299 MDL
HIT
Încălzitor cu infraroşu Resanta IKO-1500
15135
2.449 MDL
Încălzitor cu infraroşu Resanta IKO-2000
15136
4.569 MDL
Încălzitor cu infraroşu Resanta IKO-800
15139
1.729 MDL
Incalzitor cu infraroșu Trotec IR2010S
15130
1.715 MDL
Incalzitor cu infraroșu Trotec IR2570S
15131
2.475 MDL
Incalzitor cu infraroșu Trotec IRS 1500 E
15141
3.650 MDL
Incalzitor electric Powermat PM-GPC-2500DL
17727
1.899 MDL
Incalzitor electric suspendat Hecht 3525
14209
3.150 MDL
Incalzitor Trotec IRD1200
15137
4.330 MDL
Incalzitor Trotec IRD1800
15140
5.225 MDL

Încălzitoare infraroșii

Încălzitoarele cu infraroșu sunt dispozitive de încălzire care transmit căldura pe care o produc obiectelor din jur prin radiații infraroșii. Această radiație, cum ar fi lumina soarelui, este invizibilă, nu este absorbită de aer și ajunge în partea inferioară a camerei fără pierderi, încălzind podeaua, mobilierul, pereții și elementele interioare situate în zona dispozitivului. În încălzitoarele cu infraroșu, până la 90% din energie este transformată într-un flux de raze de căldură ale spectrului de undă lungă și doar 10% sunt cheltuite pentru încălzirea aerului de lângă încălzitor.

Astfel, căldura de la încălzitorul cu infraroșu este distribuită uniform pe întreaga zonă de radiație, nu depinde de debitul de aer și de înălțimea tavanului, creează condiții confortabile pentru oameni prin încălzirea podelei și nu a aerului la nivelul capului.

Datorită acestui principiu de funcționare, încălzitorul cu infraroșu poate fi utilizat acolo unde o altă metodă de încălzire este dificilă, imposibilă sau nejustificată din punct de vedere economic. Acestea pot fi utilizate în încăperi cu tavane foarte înalte sau pierderi mari de căldură (suflate, puternic vitrate etc.); în verande semi-deschise și deschise, terase, săli; în aer liber; în încăperi unde este necesară încălzirea zonală sau chiar la fața locului. Alte avantaje ale încălzitoarelor cu infraroșu includ economia, confortul, siguranța, ușurința de utilizare și întreținere, compactitatea și zgomotul.

O gamă largă și o gamă largă de aplicații înseamnă că, pentru fiecare caz specific de instalare a unui încălzitor cu infraroșu, este necesar să se calculeze și să se selecteze modelul dispozitivului care să răspundă în mod optim nevoilor de căldură. Modelul pentru un depozit industrial, un pavilion deschis sau o mică cafenea va diferi semnificativ în ceea ce privește caracteristicile.

Cum de a alege un încălzitor cu infraroșu?

Alegerea încălzitorului va depinde de mai multe criterii de bază:

- tipul spațiilor (rezidențial, birou, pavilion comercial, depozit etc.)

- opțiuni de încălzire (complet, suplimentar, zonal, punct etc.))

- înălțimi de instalare (înălțimi de plafon),

- instalare (tavan, perete, încorporat)

- distanțe față de persoanele prezente în cameră

- surse de energie (electricitate, apa calda, gpl, motorina)

 Puterea încălzitoarelor cu infraroșu

 După ce ați determinat mai întâi puterea totală pentru încălzirea camerei în ansamblu, puteți alege puterea și numărul de încălzitoare necesare pentru o distribuție uniformă a căldurii în cameră. Pentru a calcula cât de multă putere de încălzire este necesară pentru camera dvs., se calculează densitatea de putere (cantitatea de putere pe metru pătrat de zonă încălzită), măsurată în W / m2. Tabelul prezintă valorile aproximative ale densității de putere pentru a atinge temperatura dorită în încăperi cu izolație termică diferită.


 Zona de încălzire a încălzitoarelor cu infraroșu

 Încălzitoarele cu infraroșu sunt de obicei montate pe pereți sau pe tavan, astfel încât fluxul de radiații să fie direcționat cât mai mult posibil către obiectele de încălzire.

Pentru camerele mari, este important ca încălzitoarele să fie distribuite uniform în jurul întregului perimetru, fără a crea zone reci sau supraîncălzite. Pentru a calcula numărul necesar de dispozitive, în funcție de suprafața camerei, trebuie să țineți cont de zona de încălzire de la un dispozitiv, în funcție de înălțimea și metoda de instalare a acestuia.

 Înălțimea de instalare a încălzitoarelor cu infraroșu

 Două cele mai importante caracteristici ale unui dispozitiv cu infraroșu sunt înălțimea minimă de instalare și înălțimea de instalare recomandată. Primul parametru este asociat cu siguranța utilizării, al doilea-cu confort și practic. În cazul încălzirii în infraroșu, trebuie respectată distanța minimă față de obiectul încălzit, de exemplu, locurile de muncă ale angajaților sau mesele vizitatorilor cafenelei, altfel este posibil să se obțină un accident vascular cerebral.

 Tipuri de încălzitoare cu infraroșu

Să luăm în considerare principalele tipuri de încălzitoare cu infraroșu din punctul de vedere al aplicării lor în anumite încăperi. Încălzitoarele IR cu lămpi cu halogen având o temperatură de suprafață de aproximativ 2200 °C și încălzitoarele cu elemente tubulare deschise (elemente de încălzire) cu o temperatură de suprafață de aproximativ 750 °C asigură un flux de căldură de mare intensitate direcționat îngust și sunt similare în natură cu un șemineu sau foc. Prin urmare, aplicarea optimă pentru acest tip de încălzire cu infraroșu va fi: * camere cu tavane înalte (pavilioane comerciale, ateliere, hangare) • * deschis și semi-deschis verande, locuri de joacă (de exemplu, verande de vară de o cafenea sau un cort pentru un "aer liber", eveniment) • local / zonal de încălzire (de exemplu, un loc de muncă într-un depozit mare). Încălzitoarele cu panouri infraroșii au o temperatură a suprafeței de 90 până la 400 °C și pot fi utilizate de la spații rezidențiale și casnice mici până la birouri mari, clădiri industriale și ateliere de producție.