Semănătoare manuală

HIT
Cultivator Universal 5 în 1
VIN100
970 MDL
Dispozitiv de imprastiere L Gardena
GRL14
1.499 MDL
Dispozitiv de imprastiere XL Gardena
GXL29
2.905 MDL
Plantator rasaduri Micul Fermier inox
GF0132
700 MDL
Semanatoare - Plantator automat Micul Fermier
MF100
2.295 MDL
HIT
Semănătoare manuală cu două rânduri Vinita
16230
1.290 MDL
Semanatoare manuala de precizie VTV QS-Z01-3
16219
6.600 MDL
Semanatoare manuala de precizie VTV QS-Z01-4
16220
8.300 MDL
Semanatoare manuala DKD HX-A004
DK100
799 MDL
Semănătoare manuală universală
SM001
920 MDL
HIT
Semanatoare manuala Vinita
VIN102
830 MDL
HIT
Semănătoare manuală Zomax
ZM100
2.250 MDL

Semănătoare manuală

Semănătoarele montate, semimontate sau tractate (modele în funcție de tipul semănătorului și de tipul parcelelor) sunt folosite pentru a semăna semințe în rânduri distanțate în mod regulat, la o adâncime reglabilă, cu o anumită densitate, reglementată de unitățile de distribuție. Aceste trei puncte: lățimea spațierii liniei, adâncimea, densitatea constituie setările de bază ale semănătorului. Acestea sunt dependente de specia și soiul ales, de contextul agronomic și climatic și de obiectivele fermierului. Cerealele de paie sunt de obicei semănate în rânduri la aproximativ 17 cm distanță. Un semănător este alcătuit dintr-un buncăr (este rezerva de semințe), un sistem de transfer, pneumatic sau mecanic, și un sistem de distribuție și elemente de plantare formate fie din brăzdare mică , fie prin discuri . Fiecare dintre aceste elemente de plantare tratează un rând de răsaduri și este suspendat independent pentru a se adapta la relief. Semănătoarele pot include, de asemenea, dispozitive de montare (fie un plotter, fie un GPS pentru cele mai recente), făcând posibilă localizarea brazdelor deja semănate.

Pentru a efectua însămânțarea directă fără arat în cazul unei tehnici de cultivare simplificate , există diferite modele de mașini de însămânțare specifice echipate cu dispozitive speciale care permit îngroparea semințelor în condiții favorabile. În special, fiecare unitate de însămânțare trebuie să aibă suficientă presiune la sol pentru a depune semințele la adâncimea dorită. Prin urmare, acestea sunt dispozitive mai grele și mai robuste.

Burghie multi-semințe

Semănat cu orez difuzat cu un dispozitiv de tip „împrăștiere îngrășăminte”

Semănătoarele cu mai multe semințe (numite și semănătoare cu rânduri sau semănătoare pentru cereale) sunt unelte de disc (discuri înclinate trase sau împinse), colțuri sau coloane urmate de un disc, permițând însămânțarea regulată în rânduri echidistante și la adâncimea uniformă a aproape tuturor semințelor utilizate pe câmp culturi. Modul de distribuție poate fi mecanic (prin gravitație) sau pneumatic (prin fluxul de aer în conductele flexibile de alimentare).

Semănătoare de precizie

Pentru culturi între rânduri mai mari de 25 cm cu plante care prezintă o dezvoltare individuală puternică (porumb, sorg de cereale, floarea soarelui, sfeclă, fasole de câmp, soia, rapiță, cicoare etc.), o semănătoare cu o singură semință (sau semănătoare de precizie) care permite ca semințele să fie așezate rând pe rând la o distanță regulată, definită anterior. Clasificarea acestor semănători ia în considerare metoda de transport a semințelor între membrii de distribuție și brăzdarele de însămânțare (distribuția semințelor prin transfer mecanic sau cel mai adesea pneumatic datorită bunei lor adaptări la orice dimensiune a semințelor). Rândurile de semințe sunt apoi distanțate între 40 și 80 cm. Aceste semănătoare au făcut posibilă eliminarea operațiilor de transplant (sfeclă) și subțierea .

Semănătoare mixte

Semănătoarele mixte sunt utilizate pentru a semăna cereale și cu anumite modificări, semințe unice.

Combinat

Semănătoarele sunt adesea asociate cu alte instrumente agricole: cultivatoare, grape, îngrășăminte sau dispozitive de tratare, compactoare.